Medewerkersdag

Half november vond onze jaarlijkse medewerkersdag weer plaats. Als locatie hadden we dit jaar de Noordkade in Veghel gekozen, een gebied met monumentale industriële panden afkomstig uit het begin van de 20ste eeuw, dat omgebouwd is naar een cultureel centrum. Na ontvangst met koffie en gebak was er ’s morgens een spreker, Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Hij vertelde over het thema (werk)geluk en over briljante mislukkingen in je werk. Het scherm viel op een gegeven moment uit en iedereen dacht dat het er bij hoorde, maar dit bleek ook een Briljante Mislukking te zijn.  

 De belangrijkste boodschap van Paul was dat het niet alleen gaat om de dingen die goed gaan in het leven, maar juist om de dingen die fout gaan en de manier waarop jij en je collega’s daarmee omgaan. Hoe heb je het voorbereid? Was de intentie goed? Omarm de fouten, van dingen die alleen maar goed gaan kun je niets leren. Paul had daar een aantal leuke voorbeelden bij, zoals een brug in Honduras die, nadat de bouw klaar was, niet meer over het water liep, maar ernaast, omdat de rivier zich verplaatst had.

 Na een heerlijke en goed verzorgde lunch volgde het recreatieve programma. Alle medewerkers konden van tevoren kiezen aan welke activiteit ze wilden deelnemen. Het programma bestond uit 6 verschillende activiteiten:

Escape Room, waarbij je binnen het uur een missie moest voltooien door middel van puzzelen, sleutels vinden en raadsels op te lossen.

Axe Throwing, de juiste techniek gebruiken om de hakbijl met volle vaart naar het doel te slingeren

Bingoshow in tiroler-setting, de ballen komen al draaiend uit het rad, afgewisseld met ludieke opdrachten of komische ervaringen voor de hele groep. 

Koffie Experience bij Noord Coffee inclusief bezoek aan de branderij, koffieproeverij waar je in 90 minuten alles leert over de geschiedenis en het proces van koffie branden. 

Djembé les, muziek maken: dit bleek voor de meesten nog vrij lastig te zijn!

Rondleiding over de Noordkade waarbij een ervaren gids verhalen over vroeger vertelt en over de geweldige historie van de meer dan 100 jaar oude CHV Noordkade. 

Na al deze activiteiten kon iedereen die dat wilde – onder het genot van een drankje – nog even napraten in het café van de Noordkade. 

We kijken terug op een mooie, inspirerende, gezellige dag! Bedankt voor de grote opkomst!