Nieuws van de Bewonersraad

 

Op 14 september hadden we weer een Bewonersraadvergadering.

Dit keer was het bij Meneer Vos in Nijmegen, omdat in Wijchen voor de deur van WijSamen de jaarlijkse kermis stond. Ook heel gezellig natuurlijk, maar iets te gezellig om op de kermis belangrijke zaken door te spreken. 

De raadsleden mochten eerst vertellen over hun vakantie. Sommigen zijn echt op vakantie geweest en sommigen hebben leuke activiteiten gedaan op het woonhuis. Er zijn zoveel leuke dingen gedaan dat het te veel is om op te noemen.

Camillia vertelde dat alle medewerkers van ZorgWiel aankomende maand een lijst in kunnen vullen hoe ze het vinden om bij ZorgWiel te werken. De Bewonersraadsleden gaan hun begeleiders zeggen dat het heel belangrijk is om deze lijst in te vullen. Het is namelijk een onderzoek naar werkgeluk. De vorige keer kreeg ZorgWiel een dikke 8, waar we natuurlijk erg trots op zijn. Hopelijk kunnen we dit keer dat cijfer evenaren of zelfs verbeteren. Volgend jaar komt er ook zo’n lijst voor alle bewoners.

Anke, teamleider van De Vlinder, kwam ons vertellen over vriendschap. Wat is vriendschap? Hoe maak je vrienden? En hoe houd je vrienden?

Door middel van picto’s kwamen er mooie gesprekken op gang. Zo was er een picto met spelende kinderen. Het is namelijk heel belangrijk om leuke dingen met elkaar te doen, zoals spelletjes spelen, voetballen of gezellig samen kletsen. 

Er was ook een picto ‘elkaar helpen’. Het is heel belangrijk om elkaar te helpen. Je kunt elkaar helpen met een taakje in huis of bijvoorbeeld een begeleider roepen als een andere bewoner zich niet zo lekker voelt.

Soms ben je boos op elkaar en dan is het belangrijk om met elkaar te praten. Dan kun je het samen weer goedmaken, of juist een luisterend oor bieden.

Lekker samen lachen, huilen, eten en feesten:
al deze onderwerpen kwamen aan bod.

De Bewonersraadsleden gaan deze onderwerpen ook bespreken in het huiskameroverleg.

Als afsluiting genoten we weer allemaal van een heerlijke lunch. Het was een gezellige, relaxte en leerzame vergadering. Bedankt allemaal!