Nieuws van de Bewonersraad

 

Op zaterdag 18 februari heeft onze Bewonersraad weer met z’n allen vergaderd. Deze keer bij Meneer Vos in Nijmegen. Floris, die ook in de bewonersraad zit, werkt daar. Tijdens het openingsrondje vertelden bewoners dat sommigen een beetje pech hadden, zoals een medebewoner die in het ziekenhuis ligt of Marco die met zijn hand in een kloofmachine heeft gezeten. Maar er gebeuren gelukkig ook leuke dingen, zoals het vieren van carnaval.

Er was nieuws van de staf van ZorgWiel. Jennifer vertelde dat als het kwaliteitsrapport klaar is, we die met zijn allen gaan bespreken. Ieder huis heeft dan zijn eigen pagina. Ze vertelde ook dat er drie nieuwe gedragskundigen komen. Zij heten Simone, Christel en Janneke. Want Ester gaat wat minder werken bij ons. 

En…. het nieuwe informatieboekje van de Bewonersraad is klaar! Die hebben we samen bekeken en we kregen er allemaal één mee naar huis. 

 

Ad (begeleider bij De Vlinder en veiligheidsfunctio-naris) vertelde over veiligheid op de woonhuizen. Wat een ontruimingsoefening is en dat het belangrijk is dat je moet weten wat je moet doen als het alarm afgaat.

Bij De Vlinder hebben ze al eens zo’n oefening gehad. De brandweer heeft toen een nepvuurtje gemaakt en de begeleiding heeft er toen voor gezorgd dat iedereen veilig naar buiten kwam. Cor weet precies waar hij eruit moet en Marco heeft een ijzeren wenteltrap bij de nooduitgang. Heel belangrijk is om bij brand rustig te blijven en goed te luisteren naar de woonbegeleiding. Bij paniek gaat alles verkeerd. De brandweer is er al binnen een paar minuten. Dan hoeven wij verder niks te doen. 

Ad vindt ook de veiligheid van het water belangrijk, zodat er bijvoorbeeld geen legionella in het water zit. Het water moet regelmatig getest worden om te bekijken of er geen bacteriën in zitten.

Toen er verder geen vragen meer waren over veiligheid zijn we lekker gaan lunchen met soep en broodjes. Floris had de tafel al keurig gedekt. 

Tot de volgende keer! Dan vergaderen we weer in twee groepen. De ene bij De Blitz en de andere bij Villa Ramon.