Nieuws van de Bewonersraad

 

Op zaterdag 26 november hebben onze bewoners weer met elkaar vergaderd. Deze keer is de vergadering opgesplitst in twee groepen. De regio Arnhem/Nijmegen is heel gastvrij ontvangen door  Cor op De Strang in Gendt, de regio Uden is heel gastvrij ontvangen door Thijs en Thomas van Ons Huis. In het openingsrondje heeft iedereen verteld hoe het met hem of haar gaat en de punten vanuit  de woonhuizen zijn gedeeld. Fijn om te horen dat  het goed gaat met iedereen.

Sandra en Rinske hebben vanuit de staf verteld over het nieuwe woonhuis: Wijsamen in Wijchen. Dit is het laatste woonhuis van ZorgWiel wat er nog bijkomt. Het zal 1 april open gaan en er komen 13 bewoners te wonen.

Samen hebben we ook gesproken over de afspraken van de Bewonersraad. Op sommige woonhuizen zijn er meerdere bewoners die het leuk vinden om deel te nemen aan de bewonersraadvergaderingen. Daarom hebben we met elkaar afgesproken dat we vanaf  1 januari 2023 nieuwe afspraken maken. Vanaf die datum mag je maximaal twee jaar in de Bewonersraad deelnemen, daarna mag een andere bewoner het woonhuis vertegenwoordigen. Als niemand anders wil, dan mag de huidige bewoner langer blijven. Ook hebben we met elkaar afgesproken dat er altijd één bewoner aansluit per vergadering, je mag wel afwisselen met elkaar of elkaar vervangen. We vergaderen twee keer per jaar met de hele groep bij elkaar en 2 keer per jaar in twee kleinere groepjes. 

Eveline van woonhuis De Blitz heeft verteld over een tentoonstelling van Muzepalet waar een aantal bewoners aan mee hebben gewerkt, wat leuk! In de regio Arnhem/Nijmegen heeft Koen van woonhuis Majstro gevraagd hoe alle woonhuizen kerst met elkaar vieren, want dat gaan zij dit jaar op Majstro voor het eerst doen. Er zijn leuke ideeën uitgewisseld! 

Uiteraard mocht de heerlijke lunch niet ontbreken en hebben we elkaar een fijn weekend gewenst. Tot de volgende keer!