Interview met de bewonersraad

In oktober konden we met de bewonersraad weer bij elkaar komen. Rinske sloot aan vanuit de staf in de regio Arnhem/Nijmegen. Daar hebben we een interview gedaan met de bewonersraad.

Rinske vraagt aan Lisanne (Ganzenvlucht:)

hoe lang zit jij in de bewonersraad?

Lisanne vertelt dat zij al vanaf het begin dat ze op Ganzenvlucht woont in de bewonersraad zit van ZorgWiel, ongeveer 5,5 jaar. Rogier, de teamleider op Ganzenvlucht, vroeg aan de bewoners wie het leuk vond om aan te sluiten. “ik wilde dit wel en ben er ook geschikt voor, ik wordt ook wel de secretaresse genoemd” vertelt Lisanne lachend.

En Marco (Villa Ramon), waarom zit jij in de bewonersraad van ZorgWiel? 

Marco: eerst zat Iris, mijn huisgenoot, in de bewonersraad, maar zij is ermee gestopt. Ik vind het wel heel gezellig want er is een leuke sfeer. “Ik houd er nog lang niet mee op hoor” zegt hij met een grijns.

Maarten is tegelijk met Marco aangesloten, Maarten zit namens zijn broers en zussen van Gezinshuis Meiners in de bewonersraad.

Maarten vindt het leuk om in de bewonersraad te zitten en hij vindt het fijn dat Yvette (teamleider) ook meegaat. Samen vertellen ze thuis aan de broers en zussen wat er is besproken.

Rinske vraagt aan Femke (’t Span):

wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in de bewonersraad?

Femke vertelt vol enthousiasme: het is erg leuk om dingen te regelen met elkaar. We mochten de ZorgWiel dag in Zooparc Overloon gaan regelen. Met de bewonersraad hebben we het park van te voren bekeken, waar bijvoorbeeld de tent kwam te staan voor het optreden. We hebben toen een middeleeuwse muziekgroep geregeld om op te treden. 

Cor (De Strang) vult aan: Ik vind het ook heel leuk en gezellig in de bewonersraad. “Mijn huisgenoot Albertus wil het graag overnemen van mij, maar ik wil nog niet stoppen hoor!” 

Lisanne stelt een vraag aan Cor Kiers

(Voorzitter Bewonersraad): Cor, blijf jij de voorzitter van de bewonersraad?
Cor Kiers vertelt dat hij voorlopig nog wel de voorzitter blijft van de bewonersraad. De staf van ZorgWiel vindt dat ook erg prettig. Cor vertelt: we doen de vergadering nu in twee verschillende groepen omdat anders de groep te groot wordt. Een vergadering voor de regio Uden en een vergadering voor de regio Arnhem/Nijmegen. Ik sluit altijd aan en iemand van de staf ook. Vorige week was Herman erbij en vandaag is Rinske erbij.

Femke heeft nog een mooi punt waarom de bewonersraad zo belangrijk is: “het is heel erg belangrijk om goed naar elkaar te luisteren in de bewonersraad. Om de beurt mag je praten en luisteren en we mogen allemaal meedenken. En dan kunnen we dat allemaal vertellen in ons huiskamer overleg in ons huis”. Lisanne vult aan: “en dat is ook andersom, wat we in ons huiskamer overleg vertellen kunnen we ook weer hier vertellen”. Waarop Cor vertelt dat ze op De Strang een broers en zussen dag gaan organiseren, misschien is dat leuk voor de andere woonhuizen.

Tenslotte praten we nog wat na met elkaar. De vergadering in twee groepen vindt iedereen erg fijn, omdat de groep dan niet te groot is. Toch lijkt het iedereen wel leuk om één keer per jaar wel met de hele groep samen te zijn en een leuke activiteit te doen; bijvoorbeeld bowlen en eten. Iedereen stemt in!

Bewonersraad, bedankt voor jullie bijdrage!