Nieuws van de Bewonersraad

Op 7 maart heeft de Bewonersraad van ZorgWiel weer vergaderd. Deze avond konden we weer twee nieuwe leden verwelkomen: Eveline Wittenberg, vertegenwoordiger van De Blitz in Uden en Lisanne Gaarman van Ganzenvlucht uit Gendt. 

De Bewonersraad bestaat nu uit 7 leden, inclusief onze voorzitter Jo (van Tienoven) en Aartje (van Steenis) als coach vanuit ZorgWiel.

Bert Vedder en Herman de Jong, de staf van ZorgWiel, waren deze avond uitgenodigd om aanwezig te zijn. De vragen uit de vorige vergadering zijn door hun beantwoord. 

ZorgWiel wil gezamenlijke activiteiten sponsoren met T-shirts. Lisanne heeft aangeven dat zij deze op haar werk kan laten bedrukken. Lisanne gaat samen met Aartje ook de notulen van de vergaderingen verzorgen. 

Samen met de leden en bewoners uit de woonhuizen gaan we nadenken over een gezamenlijke ‘ZorgWiel sport-/spelletjesdag’. 

We hebben deze avond ook uitvoerig stil gestaan bij het onderwerp ‘Voeding’. Hoe gaat dat in de woonhuizen: worden de bewoners betrokken bij wat er wordt gegeten, wordt er gelet op gezonde voeding en helpen de bewoners bij het klaarmaken van de maaltijden? Door dit met elkaar te bespreken, kunnen we van elkaar leren en goede ervaringen uitwisselen. 

Het was een gezellige avond, maar vooral een avond met veel ideeën voor de toekomst die door de leden van de Bewonersraad met de bewoners van de woonhuizen worden besproken in het Huiskamer-/Bewonersoverleg per woonhuis. 

De volgende vergadering is op 30 mei. Als jullie onderwerpen hebben die je graag wil bespreken, dan kun je dit vertellen aan de vertegenwoordiger uit jullie woonhuis. 

Bert en Herman zijn 30 mei ook weer aanwezig. Ze gaan ons dan vertellen hoe 2016 voor ZorgWiel is verlopen en wat we met elkaar gaan doen in 2017. 

De Bewonersraad:

Cor, Femke, Lisanne, Eveline, Thomas, Jo en Aartje. 

De nieuwe leden Eveline Wittenberg (links op de foto) namens De Blitz en Lisanne Gaarman (rechts op de foto) namens Ganzenvlucht stellen zich voor.

Hallo allemaal, 

Ik ben Lisanne Gaarman en vanaf 1 december woon ik op de Ganzenvlucht. Ik werk 5 dagen per week. Ik werk 3 dagen per week in een bejaardentehuis in Gendt. Hier doe ik afwisselende taken zoals restaurantwerkzaamheden, huishouding, een dag op de PG (Psychogeriatrie), ik vind het hartstikke leuk om met bejaarden mensen te werken.

Verder werk ik nog 2 dagen in een drukkerij in Angeren. Mijn werkzaamheden hier zijn ontwerpen, shirts bedrukken, opdruk voorbereiden, winkelwerkzaamheden, naar de bibliotheek om boeken uit te lenen.

Verder heb ik op school diploma’s gehaald voor administratieve werkzaamheden (werken met Excel, Word etc) en dit wil ik weer gaan oppakken. Sinds een maandje help ik 1x per maand een middag mijn begeleiders met de administratieve dingen en met de financiën. Dit houdt in dat ik de bonnetjes uit sorteer op datum, vervolgens zet ik dat in Excel, en bereken met Excel uit hoeveel er in de kas moet zitten en hoeveel er nu in de kas zit na alle uitgaven van afgelopen maand. Ik maak lijsten voor de kilometers en lijsten wie waar werkt. Ik vind dit heel leuk om te doen en ik neem mijn begeleiders een stukje werk uit handen zodat zij weer andere dingen kunnen doen.

Ook ben ik benaderd om vanuit de Ganzenvlucht in de bewonersraad te komen. Mij lijkt dit hartstikke leuk en ik ga dit met heel veel plezier doen.

Groetjes Lisanne

Hallo allemaal,

Ik wil me even voorstellen: ik ben Eveline Wittenberg en woon bij woongroep De Blitz in Uden.

Daar woon ik al meer dan 10 jaar. Daarvoor woonde ik bij mijn moeder in Uden.

Mijn hobby’s zijn zwemmen, muziekles, muziek luisteren en met Nintendo spelen.

Ik vind het bij De Blitz heel gezellig en we hebben leuke leiding!

Ik ben gevraagd of ik mee wil doen in de Bewonersraad van ZorgWiel. Ik vond dit gelijk leuk!

Ik ben nu al een keer geweest bij een vergadering en dat ging best goed.

Het leuke vind ik dat ik dan mensen van andere huizen van ZorgWiel zie.

Ik heb al iets gezegd op deze vergadering: Dat Mike Ancher bij ons is komen wonen en dat ik dat heel gezellig vind.

Wat zal ik nog meer vertellen: oh ja, ik hoop dat ik veel zal leren bij de Bewonersraad van ZorgWiel.

Groetjes,

Eveline Wittenberg