Bewonersvakantie 2023 De Vlinder

Van 26 tot en met 30 juni was het dan zover om met zijn alle van woongroep de Vlinder op vakantie te gaan!

Dit jaar gingen we naar ‘de Lummel’ in Langenboom, wat een hele mooie locatie was.

Nadat we uitgezwaaid zijn door onze ouders vertrokken we om 11.30 uur. 

Na een lange autorit van wel 15 min, kwamen we aan op locatie, daar zijn we meteen onze tas gaan uitpakken en onze kamers gaan bekijken. 

Na een heerlijk broodje knakworst gegeten te hebben, zijn we de omgeving gaan verkennen middels een wandeling. Hier kregen we natuurlijk ook weer honger van en kwam het gourmetstel voor de dag. We hebben heerlijk en veel gegeten.
Wat konden ze goed bakken.

En natuurlijk laat naar bed gegaan en weinig geslapen. 

Dag 2

Bijna iedereen heeft lekker uitgeslapen, behalve diegene die aan de kant van de school sliepen, die werden wat vroeger wakker door de kinderen.
De andere kant werd gewekt door een haan. Tja… 

Na weer alles ingepakt te hebben en een lekker ontbijtje gingen we richting de Efteling!! Spannend hoor, wie gaat waar in en met wie…

Bij de ingang was het mega druk, dus voordat we binnen waren, waren we veel tijd kwijt. Snel met zijn allen de Symbolica in en toen was het alweer tijd voor een lekkere pannenkoek met drankje naar keuze. Daar zaten we gezellig buiten, want het was prachtig weer!

De groep werd in 2 verdeeld en… gaan met die banaan. Dit viel helaas soms wat tegen, we moesten speciale kaarten hebben en dit kostte ons veel tijd,maar toch verschillende attracties kunnen doen. De dag af kunnen sluiten met een hele grote ijsco met spikkels. We konden heel even genieten van de watershow, want al snel werden we nat door het water en snelden we ons naar de uitgang. Zo, weer 10.000 stappen verder, terug naar de accommodatie en daar tosti’s op. Deze avond hebben we spelletjes gedaan en fijn afgesloten.

Dag 3

Deze dag zijn we wezen boerengolfen. Ontvangst met koffie en een (door de boer nog snel even gehaalde) taart. 

Voor sommigen wat lastig, maar we mochten ook Hollandse spelletjes doen, dat was leuk! Even bij de koeien wezen kijken en weer naar huis, want we moesten ons klaar maken voor de feestavond. Maar eerst nog een bodem leggen; macaroni.

De feestavond was zeer geslaagd! Muziek, playbacken, frisdrank, chips, spelletjes en laat naar bed. Kortom, één groot feest. 

Dag 4 

Weer heerlijk uitgeslapen, maar niet te lang want er stond voor de meeste mannen iets leuks op het programma, namelijk zwemmen.

De dames en 2 heren kregen een goed verzorgde high tea, op locatie bezorgd. De high tea vulde zo goed dat we de zoete dingen als toetje hebben bewaard. En die pakten we lekker na de soep met stokbrood en kruidenboter. Tussendoor een wandeling naar de Kuilen gemaakt, dat is groot daar.

De mannen hadden een super gave dag gehad, wat blauwe plekken en vele glijpartijen verder zijn die met zijn allen nog een frietje en frikandellen gaan eten.

In de avond voorgesteld om wat te gaan doen, maar de meeste waren wel voldaan, een filmavond voorgesteld en iedereen stemde voor! Grote bakken chips, fris, nootjes en een kaasje kwamen op tafel. Iedereen genoot op zijn of haar manier. De film was trouwens ‘De Kameleon 2’.

Om 23.15 uur verdwenen we met zijn allen naar bed, zonder gemopper van iemand, dat wil wel wat zeggen. Sommige tassen werden al voorzichtig weer ingepakt, want morgen gaan we weer naar huis, helaas.

Dag 5

Sommigen vroeg wakker, anderen moesten nog wakker gemaakt worden. De douche in of een washand door het gezicht en toen werden de tassen weer gepakt.

Beneden stond een verzorgd ontbijtje klaar. De bedden werden afgehaald en het vuilnis werd weggebracht. De laatste dingen nog in de vaatwasser en toen kwamen de ouders ons en de spullen weer ophalen om naar De Vlinder te gaan.

Moe maar zeker voldaan, het was een super leuke vakantie en voor herhaling vatbaar!