Bewonersweekend (verslag en foto’s)

 

Op zaterdag 17 juni was het eindelijk zover: het Bewonersweekend voor alle woonhuizen van ZorgWiel. 

Zaterdagochtend werden de tassen en slaapspullen ingeladen in heel veel auto’s en busjes. Vanuit Velp, Gendt, Elst, Nijmegen, Wijchen, Uden, Schaijk, Angerlo en Sevenum kwamen onze bewoners naar Someren gereden.  Sommige bewoners bleven slapen, dus zij gingen direct de slaapkamers inrichten en de bedden opmaken. Rond 11.00 uur hebben we lekker koffie en thee gedronken met elkaar, en ook veel water want het was bijna 30 graden! Wat een geluk dat het hele weekend de zon zo lekker scheen. Daar is goed gebruik van gemaakt, want een aantal bewoners heeft de begeleiding helemaal nat gegooid met emmers water en waterpistolen. Woonhuis Majstro was kampioen watergooien! 

Iedereen mocht van tevoren kiezen welke activiteit ze wilden doen. De grootste groep ging zelf bonbons maken, een groot succes want de bonbons waren heerlijk! Een andere grote groep ging op de fietstrein de omgeving van Someren verkennen, dat was toch best zwaar in die warmte. Acht kilometer fietsen met ook nog een lekke band. Andere bewoners genoten van een vluchtsimulatie, een zorgboerderij, de schmink en stormbaan op het terrein en een echte roofvogelshow! Een aantal bewoners mochten en durfden de vogels zelfs vast te houden. 

’s Middags werd het feest nog groter. Ouders, familie en andere genodigden kwamen ook massaal naar Someren. Met elkaar hebben we genoten van een frietkraam, een BBQ en heerlijke drankjes. Wat was het fijn en bijzonder om de hele ZorgWiel familie bij elkaar te hebben. 

Sandra hield een mooie toespraak en Bert was er ook bij, want eigenlijk was het Bewonersweekend gepland toen Bert met pensioen ging. Lisanne van woonhuis Ganzenvlucht las een zelfgeschreven gedicht voor, deze kan je lezen in deze nieuwsbrief.

Na het eten gaf de geweldige band ‘The Wild Goose’ een optreden. De bandleden zijn begeleiders en bewoners van woonhuis Ganzenvlucht. Ongelooflijk, wat speelden zij goed! Zoals Dimitri (drummer) al zei: het dak gaat eraf! We hebben heerlijk gedanst met elkaar.

Na het optreden gaf Quin (gezinshuis Angerlo) een geweldige gitaarsolo, hij zorgde voor kippenvel bij iedereen. Daarna hebben de andere kinderen van gezinshuis Angerlo prachtige liedjes gezongen, wat een talent. 

Na het feestje was het toch wel bijna tijd om te gaan slapen, gelukkig hielpen Johnno en Daan (De Vlinder) nog met opruimen, want er moesten nog veel tafels en banken gesjouwd worden. 

Blij verrast waren wij dat er zoveel bewoners bleven slapen: ’t Span, Majstro en Het Klavier met de hele groep! Ook van de andere woonhuizen bleven veel bewoners slapen, een groot slaapfeest. Begeleider Ad en staflid Saskia hielden de waakdienst in de nacht, ze hebben sterke koffie gezet en zijn de hele nacht wakker gebleven. Telkens wanneer zij een ronde liepen waren alle kamers stil, op wat gesnurk na. Iedereen lag heerlijk te slapen.

De volgende ochtend waren de meeste bewoners en begeleiders al vroeg wakker, maar de staf sliep nog en dat hebben wij geweten hoor. Om 8.00 uur werden wij wakker gemaakt met waterpistolen, kletsnat kwamen we ons bed uit!!!! 

Na een heerlijk ontbijt hebben we afscheid genomen en is iedereen moe maar voldaan naar huis gegaan.

Dank jullie wel allemaal dat jullie erbij waren, dank je wel voor alle hulp vrijwilligers en begeleiders, zonder jullie was het niet gelukt! Het was een onvergetelijk feest! Wat zijn wij trots op iedereen die bij ZorgWiel hoort.