EHBO cursus voor bewoners

 


De vraag om een EHBO cursus was er al een aantal jaar vanuit een aantal bewoners, maar dit was door corona nog niet eerder mogelijk.

Er was al wel gezocht naar een partij die de EHBO cursus aan onze bewoners kon verzorgen. Een cursus op maat en naar wens van onze bewoners. De EHBO trainer leek dichterbij dan gedacht.

Hoe het is ontstaan:

Tijdens de Bewonersraad kreeg Mariska de kans om zichzelf voor te stellen en wat meer te vertellen wat zij voor ZorgWiel doet. Mariska is verpleegkundige en verzorgt de scholingen voor onze medewerkers, ook is zij een tijdje teamleider geweest op woonhuis De Blitz.

Dit zette Mariska aan het denken en zij ontwikkelde de eerste aftrap voor het vervolg: een cursus pleisters knippen, plakken en herkennen.

Dat was een enorm succes! En toen werd Mariska gevraagd of zij de cursus op maat wilde maken en verzorgen op de woonhuizen. Daar hoefde zij gelukkig niet over na te denken en zei meteen: “Dat gaan we doen, geweldig!”

Zaterdag 28 oktober werd de eerste op maat gemaakte EHBO cursus voor onze bewoners in woonhuis WijSamen gegeven. Daarna volgden nog een aantal zaterdagen op woonhuis De Strang en op woonhuis `t Span. Overal werd Mariska met veel enthousiasme ontvangen door de bewoners die zichzelf konden opgeven om de training te volgen. 

Mariska vertelt: Het zijn écht leergierige kanjers die tijdens de training het volgende hebben geleerd:

– Hoe klopt je hart? Dit hebben de bewoners beluisterd met een stethoscoop.

– Wanneer en hoe bel je 112? Hierin hebben ze geleerd dat het allerbelangrijkste is om de telefoon niet op te hangen.

– Hoe leg je een snelhechtverband aan?”

Uiteraard kreeg iedereen een persoonlijk EHBO-diploma, omdat ze het zo goed hebben gedaan.

Er staat nog een aantal trainingen gepland in december en januari. De bewoners zijn zo enthousiast dat zij nog veel meer willen leren en een vervolgtraining hebben aangevraagd voor 2024.

Mariska, dank je wel!