Jack bij Gezinshuis Angerlo

Op Oudejaarsdag 2021 is Jack bij ons komen wonen. Een leuke jongen van 9 jaar, maar omdat hij de wereld zo op een andere manier beleeft dan anderen, is het soms lastig voor hem om de wereld te begrijpen. Beetje bij beetje leggen we dingen aan hem uit, vertalen we, houden we hem in het ‘hier en nu’, en zien we hem door de weken heen rustiger worden, toegankelijker worden, minder boos en steeds meer genieten van de dingen om hem heen.

Jack is opgegroeid bij liefdevolle ouders en betrokken grootouders. We houden hen iedere twee weken op de hoogte van datgene wat we met Jack meemaken, hoe het met hem gaat, wat lastig is voor hem en waar we hem in zien groeien.

En vanaf die ‘zijlijn’, zien ze Jack veranderen. De opa en oma van Jack hebben dit omschreven in een brief aan hem, die we voor de nieuwsbrief met de lezers mogen delen.

Lieve Jack ,

Over enkele maanden wordt je 10 jaar Jack en dan ben je een teener en hoor je echt bij de grote jongens , zoals je neven Nando, Jules en Guus en oudere jongens in het gezinshuis van Ester en Mark waar je ,nu al weer bijna 5 maanden, een heerlijk plekje hebt gevonden.

Oma en opa hebben ook gezien dat je sindsdien niet alleen echt groter en sterker bent geworden , maar ook dat je veel geleerd hebt en je daardoor steeds beter met dingen die je soms niet begrijpt of verwacht kunt omgaan.

Dat is fijn voor ons en alle mensen om je heen, want het maakt ons blij en we zien hoe je met de hulp en begeleiding van Mark en Ester echt beter in je vel bent gaan zitten .

Iedere veertien dagen schrijven Ester en Mark aan mama en papa hoe ze jou geholpen hebben en hoe het gegaan is met jou op school en in het gezinshuis. 

Dat hebben wij ook mogen lezen en daardoor weten ook wij hoe we jou het beste met alles kunnen helpen.

Natuurlijk weten wij ook zelf wel wat jij leuk vind om te doen als we af en toe je komen ophalen ..
lekkere pizza salami en toetje halen ..
altijd even met opa in de tuin …
en op de iPad geen enge spelletjes natuurlijk.

Het was best even moeilijken spannend voor jou en ons allemaal toen je in december naar Angerlo vertrok  en vooral ook heel heftig voor mama en papa . 

Maar gelukkig zien wij dat je het fijn hebt hier , vertrouwen hebt in Mark en Ester  en is er minder spanning en meer rust in je leventje gekomen.

Je woont nu wel bij Ester en Mark in Angerlo, maar om de veertien dagen haalt papa je op en ga je bij mama logeren . 

Mama en papa horen steeds hoe het met je gaat en zo kunnen we met elkaar jou helpen en  zorgen dat jij een gelukkige stoere teener wordt.

Dag grote man van ons ,
tot gauw en dikke kus van je Oma en Opa.