Knobibröt

De huis-tuin-en-keuken interpretatie van de Duitse Knobibrötjes die je altijd op de verschillende fantasy fairs en middeleeuwse evenementen kan kopen.

Ingrediënten
• Turks brood
• 4-6 tenen knoflook
• 4 eetlepels yogonaise
• 1 potje crème fraiche
• 1 takje fijngeknipte bieslook
• peper en zout (eigen smaak en inzicht)
• scheutje olijfolie
• vloeibare boter
• rode uien (gesneden) (zou je ook nog kunnen bakken).
• gefruite uitjes
• tacosaus
• groene olijven
• groene pepers (mild)
• fijngehakte peterselie
• eventueel shoarmavlees
• ijsbergsla
• tomaatjes
• komkommer,
je kunt zelf zoveel variëren als je wilt

Benodigdheden
• Grote koekenpan met antiaanbaklaag of grillpan, of bakplaat
• Flinke schaal of kom om in te mengen

Voorbereiding
• Pers de tenen knoflook
• Bieslook fijnknippen
• Ui snijden
• Peterselie fijnknippen
• Paprika snijden, tomaatjes snijden, komkommer snijden
• Evt. uien bakken, shoarmavlees bakken
• De rest doe je in bakjes, zodat ieder zelf kan kiezen.

Bereidingswijze
• Meng in de kom de yogonaise, de crème fraiche, de knoflook en de bieslook
• Snij het Turks brood over de gehele lengte doormidden, zodat je 2 platte ronde schijven krijgt, snij het daarna weer in bijvoorbeeld 4 punten per schijf
• Smeer de open gesneden kanten van het brood in met een mengsel van olijfolie en vloeibare boter, strooi er eventueel tijm op.
• (Eventueel) daarna naar smaak insmeren met knoflook, peper en/of zout
• Leg het brood met de ingesmeerde kant op een hete koekenpan met antiaanbaklaag of op een hete grillpan tot het brood lichtjes geroosterd is
• Neem het brood uit de pan en besmeer het ruim met het knoflook/creme fraiche mengsel
• Strooi er wat peterselie overheen
• Garneer het naar smaak met de uien, gefruite uitjes, olijven, pepers en tacosaus, ( of andere dingen die je lekker vindt, zoals shoarmavlees)
• Eet smakelijk!

Serveertip
Eten terwijl het brood nog lauwwarm is.