Lente op WijSamen

Het was vaak zoeken naar de zon en trotseren van de regen, maar de bewoners van WijSamen laten zich daar niet door weerhouden en hebben van alles ondernomen deze lente.

Pasen kwam in zicht. Samen met onze stagiaire Femke hebben de bewoners allemaal een eigen paasstukje gemaakt waarmee ze hun appartement al in Paasstemming konden brengen. Femke legde stap voor stap uit wat de bedoeling was, waarna de bewoners ijverig aan de slag gingen. Wat een fleurig resultaat en wat was iedereen trots!

En toen was het zover…Tweede Paasdag, 1 april.
De dag voor een goede grap. Hier wisten Gijs en Justin wel raad mee. We zetten het huis te koop.
De makelaar gebeld, stiekem een bord laten komen en de avond van te voren met hulp van de begeleiding het bord in de tuin gezet. Er waren nog mensen ingetrapt ook, dus goeie grap Gijs en Justin!

Leuk Pasen en 1 aprilgrappen, maar nog veel belangrijker: Op deze dag bestond WijSamen 1 jaar. De dag zijn we gestart met een uitgebreide brunch, lekkere broodjes, verse jus d’orange en natuurlijk gekookte eieren. Terwijl iedereen heerlijk aan het smullen was, waren een aantal ouders al druk bezig met de voorbereiding voor een activiteit. We mochten zelfs niet meer naar buiten kijken.

Door de hele tuin werden gekleurde eieren verstopt. Iedereen moest er een paar zoeken. Op de gekste plekken werden de eieren gevonden. Eenmaal alles compleet, zijn we naar binnen gegaan waar de bewoners een workshop gevuld eitje maken kregen. Een goede kok kan niet zonder goed materiaal, dus iedereen kreeg zijn eigen kookschort. Stap voor stap gingen we aan de slag. Eieren pellen, prakken, kruiden en mayonaise erdoor en roeren maar. De eitjes zagen er niet alleen mooi uit, maar waren ook nog eens erg lekker.

Na de workshop werd alles klaargezet om met elkaar te kunnen proosten op het eerste jubileum. Een mooie speech van de voorzitter, het aansnijden van de taart en natuurlijk proosten en terugblikken op een prachtig mooi eerste jaar. Op naar nog vele mooie jaren samen!!

In Wijchen is het altijd feest. Zo waren er begin mei de Kasteelfeesten. Op vrijdag 10 mei was er een muziekoptreden van Corry Konings. Jur was vrij deze dag, dus een ontmoeting kon natuurlijk niet uitblijven.

Hoe leuk is het als je je eigen werkplek mag laten zien aan je medebewoners. Vol trots heeft Gijs zijn werkplek op de boerderij laten zien. De bewoners stonden te trappelen om mee te helpen. Zo kregen de kalfjes te eten en drinken en kon even knuffelen ook niet uitblijven. Goed gedaan, Gijs! 

Op 25 mei was het Funpop dag. De voorspellingen beloofden nog niet veel goeds, maar wat was het weer een feest. Dagen van tevoren had iedereen al voorpret. Bepakt met broodjes, geld en een regenjas (voor je weet maar niet), gingen de bewoners op pad. Er werd gezongen, gedanst, genoten en aan alle activiteiten meegedaan. Er werd zelfs getrouwd. Gijs had ringen laten maken en vroeg Hanneke onze vrijwilligster om te trouwen. Natuurlijk zei ze JA!!! Van een bruiloft komt een bruiloft en ook Noor en Tim stapten in het huwelijksbootje. Voor 1 dagje voor de nep hoor!! Op de terugweg naar huis nog even langs de McDonald’s. Thuisgekomen ging iedereen moe maar voldaan naar bed. Volgend jaar weer! 

Het was de laatste weken niet heel vaak mooi weer, maar net op het moment van de sport- en spelmiddag op WijSamen was het lekker zonnig. Na een warming-up gingen de bewoners in groepjes uiteen om diverse spellen te spelen. Er werd koek gehapt, spijker gepoept, gebadmintond, gesjoeld, ballonnen hooggehouden, gekegeld, etc. Na afloop kregen alle bewoners een gouden medaille en hebben ze nog gezellig na gekletst onder het genot van een ijsje.

Als team hebben we ook niet stilgezeten. Onder leiding van Inge Blauw hebben we 2 bijeenkomsten met als thema Driehoekskunde gevolgd. Een driehoek is niet zonder ouders, dus ook een avond met ouders, de pb-ers A en gedragsdeskundige hoorde hierbij.

Met elkaar hebben we gepraat en geleerd wat ieders rol is, in welke hoek sta je als ouder en als zorgprofessional en hoe werk je binnen deze driehoek samen.

En zo werpen we een blik op de zomer, we duwen de regen weg en trekken de zon naar ons toe. Vanuit WijSamen wensen wij iedereen een hele fijne zomer vol leuke geniet momenten!