Medewerker aan het woord: Zekiye Pinar

Hallo, ik ben Zekiye Pinar en werk ruim 2 jaar voor Stichting ZorgWiel.

Toen ik met ZorgWiel in aanraking kwam was ik inmiddels al ca. 15 jaar uit de gehandicaptenzorg, maar toen ik de vacature las en de video’s van de locaties zag, was ik weer verliefd! In ons eerste gesprek kwam naar voren waar ZorgWiel voor staat; namelijk BEGELEIDEN MET MENSELIJKE MAAT, kleinschaligheid, persoonlijk contact met bewoners, maar ook met hun ouders/naasten en natuurlijk met de medewerkers. Toen wist ik het zeker! Als ik terug ga naar de zorg, dan is het voor ZorgWiel.

Daarnaast vond ik het mooi om te horen dat ZorgWiel geen “hoofdkantoor” heeft, iedereen werkt thuis (en nee, dat is niet in verband met Corona, die bestond toen nog niet ) zodat het geld gaat naar waarvoor het bedoeld is: naar de zorg en behoeften van de bewoners.

Ik ben begonnen als flexmedewerker op 3 locaties, maar kreeg al gauw vaste uren op 2 locaties.
Op dit moment werk ik op 2 verschillende locaties, maar op alle locaties voelde het gelijk heel vertrouwd en kwam ik in een warm bad!

Eén van de locaties waar ik werkzaam ben is Gezinshuis Meiners, waar 5 broers en zussen wonen met het fragiele X syndroom. De ouders van de bewoners wonen aan de overkant. We hebben heel nauw contact met de ouders, eigenlijk begint en eindigt onze dienst vaak daar bij ouders, voor een gezellig praatje, maar ook om even uit te wisselen of er iets bijzonders is wat we moeten weten. Omdat ze zo dichtbij zijn, lopen de jongens en meiden ook in en uit bij de ouders. Ze zeggen zelfs wel eens, ik loop even naar de Buuv! Hoe mooi is dat!!

Wij werken in het huis van onze bewoners, dus dat hebben we altijd voor ogen. Zowel voor ouders als voor ons is het belangrijk dat het draait als een gewoon gezin. Belangrijk is om elke bewoner te zien en te horen en op die wensen in te spelen. Samen tv kijken, wandelen, boodschappen doen.. gewoon de alledaagse dingen. De zondagse borrel bij ouders is altijd weer een gezellige happening!

De andere locatie is Villa Ramon, een woonhuis voor 13 bewoners met een verstandelijke beperking.

Ondanks de verschillen in niveau , intelligentie, interesses, wensen en behoeften, is het een vloeiend samenspel tussen een ieder. Wat ben ik trots dat ik daar een onderdeel van mag zijn! Geweldig om te zien hoe iedereen met elkaar omgaat, met respect en begrip. Natuurlijk is er ook wel eens discussie of onenigheid (gelukkig maar, dat geeft aan dat het mensen zijn met eigen meningen en ideeën). 

Ook hier is onze doelstelling om onze bewoners een gelukkig en veilig THUIS te bieden, te laten voelen dat ieder mag zijn zoals hij/zij is en dat een ieder zich gezien en gehoord voelt.

Na ruim 2 jaar kan ik zeggen dat ik elke dag geniet van mijn bewoners, plezier heb in mijn werk en super blij ben dat ZorgWiel op mijn pad is gekomen!

P.S Ga gerust naar www.Zorgwiel.nl en neem zelf een kijkje achter de schermen met behulp van de impressiefilmpjes van de verschillende woonhuizen.