Medewerkers aan het woord: De ervaringen van Camillia en Barbara in de Staf

Camillia: per 1 januari ben ik gestart als Manager Zorg en Kwaliteit en blik
ik nu terug op de eerste 2 maanden. 

Na vanaf dag 1 van ZorgWiel hier al onderdeel te zijn, mag ik de organisatie
nu van een andere kant bekijken. 

Er is veel nieuws op mijn pad gekomen, maar wat ben ik blij dat ik nog onderdeel mag zijn van deze mooie organisatie. 

Allereerst ben ik heel warm ontvangen in de Staf, waardoor ik me ook meteen thuis voelde. Maar ook binnen de organisatie voelde ik me snel thuis in mijn rol. Ze weten de weg naar mij dan ook al steeds beter te vinden. En daar waar ik eerst elke dag nog wel een vraag had, bewandel ik al steeds meer zelf mijn weg. Het samen met medewerkers sparren, zoeken naar juiste middelen of oplossingen, het in gesprek gaan met externe partijen, en zo nog veel meer, maakt elke dag anders. De ene dag werk ik vanuit huis, de andere dag ben ik aanwezig bij een teamoverleg, of sluit ik aan bij een gesprek. Dat is juist wat het voor mij zo leuk maakt. 

Ik hoop dan ook mijn kennis alleen nog maar verder uit te bouwen en verder te werken aan deze fijne samenwerkingen.

___________

Barbara:
1 januari ben ik gestart als Manager Personeel en Organisatie in de Staf.

Hiervoor heb ik 11 jaar bij een opleidingsinstituut gewerkt dus de zorgsector en alle collega’s bij ZorgWiel zijn natuurlijk nieuw voor mij. Maar wat voel ik mijzelf vanaf het begin ontzettend welkom! Bedankt daarvoor. Ik vind het fijn dat ik al best een aantal collega’s heb mogen leren kennen en ik kijk er naar uit jullie allemaal beter te leren kennen. Voor mij voelt het echt als de juiste keuze die ik heb gemaakt qua overstap van baan. Het voelt voor mij goed dat ik vanuit de Staf mijn steentje bij kan dragen aan het welzijn van onze bewoners door er voor jullie als personeel te zijn. De diversiteit van mijn werkzaamheden vind ik heel prettig. Zo houd ik mijzelf bijvoorbeeld bezig met: werving en selectie van nieuwe medewerkers, ziekteverzuim, alles rondom zwangerschappen van medewerkers, stagiaires, cao vragen, individuele scholing vragen en eventuele coaching van teamleiders/medewerkers. 

Jullie zullen mij af en toe op de woonhuizen zien omdat ik dan bijvoorbeeld aansluit bij een teamoverleg of een gesprek met de teamleider of een medewerker heb. Zo krijg ik ook steeds meer gevoel bij onze woonhuizen en bewoners, daar waar we met zijn allen voor werken.