Meewerken op woonhuis geWoon

Eens in de zoveel tijd werken we als collega’s van de Staf graag een dienst mee op een woonhuis. Woensdag 6 maart was het tijd om naar Sevenum te gaan en mee te lopen op woonhuis geWoon bij Sem, Sjef, Sjors, Celeste, Dominique, Rick en Loes.

Toen ik rond 16.00 uur aankwam, rook het al heerlijk in huis. De collega’s die overdag werkten hadden een heerlijke soep klaargemaakt. Sem en Sjef genoten van de geur terwijl ze samen wat op tv keken. Celeste kwam beneden en ik mocht haar appartement bekijken: prachtig met een K3 dekbed en poes Siepie lag op haar bankje. 

Daarna was het tijd om de tafel te dekken. Sjors had een drukke dag gehad dus hij gaf perfecte aanwijzingen zodat ik de tafel goed kon dekken, teamwork! Ondertussen had Dominique prachtige tekeningen gemaakt.

We hebben lekker gegeten met z’n allen.
Ik zat naast Rick en die is wel in voor een lolletje, de grapjes vlogen mij om de oren. Na het eten heb ik samen met Loes de vaatwasser ingeruimd en de tafel schoongemaakt. Toen mocht ik met begeleider Daan meehelpen in de verzorging. Samen hebben we Sem en Sjef verzorgd. Ik mocht de pyjama en pantoffels aan doen en helpen om hen weer goed in de rolstoel te zetten. Beide jongens hadden veel plezier, want ze hebben mij toch echt wel uitgeprobeerd door een beetje tegen te werken, uiteraard met een grote glimlach! En Daan dank je wel voor de goede uitleg, het was erg leerzaam.

Bij het koffiedrinken smulde iedereen van de zelf ‘gekochte’ bananencake die ik had meegenomen vanuit Beuningen.

Bedankt allemaal voor de gezellige en leerzame avond, tot de volgende keer.