Nieuwbouw woonhuis Ganzen-vlucht in Staatsliedenbuurt

In samenwerking met WOONstichting Gendt, bouwonderneming Van Wijnen en Stichting ZorgWiel wordt er een nieuwe vrijstaande woning gerealiseerd in het centrum van Gendt. In deze woning komen 14 studio’s voor (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. In deze setting kunnen de bewoners zich verder ontwikkelen vanuit een beschermde woonsituatie die van alle gemakken is voorzien. Het project zal naar verwachting in de zomer van 2024 worden opgeleverd.

Woensdagmiddag 30 augustus was de informatiemiddag voor de huidige bewoners, familie en het zorgteam. De bijeenkomst begon op de bouw waar Van Wijnen uitleg gaf over de fase waarin de bouw zich bevindt. Voor het eerst kon iedereen dichtbij het gebouw komen wat bestaat uit de fundering en de riool- en wateraansluitingen. Dit was ontzettend leuk om te zien en op deze manier werd de nieuwe woning een stuk concreter voor de bewoners.

Aansluitend liepen bewoners, ouders en medewerkers van WOONstichting Gendt en ZorgWiel naar het kantoor van WOONstichting Gendt. Hier kon iedereen nader kennis maken met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Om het moment te markeren, kregen alle bewoners een huisnummerbordje met hun eigen naam erop.  

Naast een gezellige kennismaking én lekker eten konden onze bewoners ook op het parkeerterrein in hun eigen studio rondlopen. De studio was 1 op 1 nagetekend wat voor de bewoners inzicht gaf in de ruimte die het nieuwe huis biedt.

Zoals iedereen zal begrijpen is de voorpret in volle gang! Wordt vervolgd!

Lees meer over het project op: Ontwikkeling en bouw van woningen in de Staatsliedenbuurt (vanwijnen.nl)