Nieuws van de Bewonersraad

 

Op 16 maart was er weer een Bewonersraad bij WijSamen voor iedereen. Het is dan een gezellige grote groep met alle leden. Heel af en toe is het te gezellig en moeten we weer even centraal komen om belangrijke onderwerpen te bespreken.

Deze dag kwam Pascal meekijken om woonhuis WijSamen te vertegenwoordigen. Na afloop van de vergadering zei Pascal dat hij het heel erg leuk had gevonden.

Ook kwam Bert Baas meekijken of hij het leuk vindt om ons te helpen met de Bewonersraad. Misschien vindt hij het leuk om samen met Eva voorzitter te worden, maar dat wachten we nog even af.

Zoals bij alle vergaderingen beginnen we met het huiskameroverleg. Alle leden vertellen wat er zoal besproken wordt in hun eigen woonhuis. Heel vaak wordt er een activiteitenplanning gemaakt en worden er afspraken gemaakt over het telefoongebruik in de huiskamer. Ook wordt er bijvoorbeeld afgesproken wie de deur open mag doen als er iemand aanbelt.

Bij woonhuis Ganzenvlucht gaan de besprekingen vooral over hun nieuwe woonhuis. Daar valt natuurlijk veel over te vergaderen, omdat ze half juli de sleutel van hun nieuwe appartement al krijgen.

Jennifer heeft gesproken over de jaarplannen en doelen van 2024. Zo wil ZorgWiel dat alle bewoners in hun fijne woonhuis kunnen blijven wonen en dat er goede begeleiders zijn. Ook is het belangrijk dat er altijd een goede arts te bereiken is. De bewoners willen graag cursussen volgen, waar volop aan gewerkt wordt.
De meeste bewoners hebben al een cursus EHBO mogen volgen. Nieuwe ideeën voor cursussen zijn altijd welkom.

Ook andere onderwerpen uit het jaarplan zijn aan bod gekomen, zoals vrijwilligers en duurzaamheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meerjarenplan 2024

Ons volgende punt was het brainstormen over het uitje van de Bewonersraad.

Wat ontzettend veel ideeën kwamen er naar voren. Wij gaan proberen een leuk uitje uit te kiezen.

Verder is er ook uitgelegd wat de Staf van ZorgWiel eigenlijk doet.

De collega’s van de Staf praten met ouders, ze zorgen dat er goede begeleiders zijn, ze zorgen dat er rekeningen betaald worden en ze denken na over de toekomst van ZorgWiel. 

Als laatste hebben we de rondvraag waarin Dorothy en Bert vooral erg onder de indruk waren dat iedereen zo goed meedoet en goede ideeën heeft. Alle leden vertegenwoordigen hun eigen woonhuis, dat vinden Dorothy en Bert erg knap.

Tot slot hebben we nog lekker geluncht met zijn allen. Het was weer heel gezellig en wat zijn wij trots op onze kanjers van de Bewonersraad. 

Samen zijn we sterk!