Opening van WijSamen in Wijchen

Geen grap: 1 april was het dan zover. De maanden ervoor was er zo hard gewerkt door bedrijven, ouders en teamleden dat de eerste bewoners op WijSamen konden komen wonen. Vol enthousiasme stonden ze voor de deur waar twee pilaren met grote ballonnen stonden om iedereen te verwelkomen. De koffie met wat lekkers stond klaar.
Wat was het spannend voor iedereen. Misschien nog wel het meeste voor de ouders. In een week tijd zijn alle twaalf bewoners komen wonen. Het team was al op 1 maart gestart met kennismaken, informatie lezen, cursussen volgen, meubels in elkaar zetten, schoonmaken om op deze manier zo goed mogelijk van start te kunnen gaan. De eerste weken moesten we alles opzoeken: waar liggen de borden, hoe werkt alles. De bewoners liepen rond alsof ze al jaren op WijSamen woonden. De periode voor de verhuizing waren ze dan ook al veel in hun eigen appartement geweest om te helpen en zo te wennen aan hun nieuwe woonhuis.

Met een nieuw woonhuis is alles nu voor de eerste keer. Eerste keer Pasen, Koningsdag, eerste keer op bezoek bij ouders en dan weer terug komen op het woonhuis om in je eigen bed te slapen. Noor, Frederique, Jur, Pascal, Marit, Bas, Tim en Tim, Lili, Kim, Joep en Gijs hebben hun draai helemaal gevonden. Op 14 april kwam de volledige staf gezellig op visite en kregen alle bewoners een lunchbox met hun eigen naam en foto er op als cadeau. Voor het woonhuis hadden zij ook nog een sjoelbak meegenomen. Dank jullie wel. We hebben hier al veel plezier van gehad.

Op 2 juni was de officiële opening. De burgemeester kwam en nadat de strik doorgeknipt was, barstte het feest los, werd er gedanst en polonaise gelopen. Het weer was dan ook heerlijk zodat we de dag konden afsluiten met een lekker buffet van de chinees in de tuin. Moe maar voldaan gingen de bewoners naar hun bed, want de volgende dag stond Open Huis op het programma. Zaterdag 3 juni was het een komen en gaan van allerlei mensen die geïnteresseerd waren om een kijkje te nemen. Wat een compliment en bewondering hebben we gekregen. Als volleerde “reisleiders” lieten bewoners hun eigen huis zien.

Na deze fijne start kijken wij vol vertrouwen uit naar de zomer. Laat die zon maar schijnen!