Ouderdag op Ganzenvlucht

 

Het was al ruim 2,5 jaar geleden dat we samen met de ouders en verwanten van onze bewoners een fijn en gezellig samenzijn konden hebben. Om samen ‘al wat goed is’ te vieren. 

Belangrijk, want door deze fijne momenten kunnen we samen ook de moeilijkere momenten aan. Want het leven kent ook worstelingen, zoektochten en even uit balans raken etc. Door als ouders en team samen te staan, kunnen we die brede basis vormgeven. Met een moeilijk woord een stevig ‘sociaal weefsel’ maken en verzorgen.

Naast ontspannen samenzijn met een hapje en een drankje, hadden we een leuke quiz georganiseerd. 4 Bewoners kozen hun team, met ouders en medebewoners en beantwoorden allerlei vragen. Weetjes over bewoners, ouders of medewerkers, muzikale fragmenten van tv programma’s etc.  Daarna oud-Hollandse spelletjes; spijkerpoepen, eierlopen, hoela hoepen en sjoelen.

Afgesloten door met z’n allen een potje touwtrekken, kort na de opening van het buffet (de oudervereniging had een mooi bedrag beschikbaar gesteld) hebben we kunnen genieten van muziek maken en/of muziek luisteren van onze huisband ‘The wilde Goose’. Ganzenvlucht heeft de rijkdom van muzikaal talent onder enkele medewerkers en bewoners.

Het feest werd helemaal compleet toen ook twee muzikale ouders/verwanten aansloten en we konden swingen op ‘tutti frutti’ – van Elvis Presley. Kortom een heerlijke geslaagde middag avond met veel blije gezichten en een zonnig genieten. Al waren de voorspellingen niet geweldig, de zon heeft voor ons zijn beste beentje voorgezet en maakte ons feestje compleet.

Bewoners, ouders en collega’s bedankt voor weer een onvergetelijk moment samen!

Rogier Jurcka, teamleider Ganzenvlucht