Samenwerkingspartner AAG doet vrijwilligerswerk bij ZorgWiel

ZorgWiel heeft een fijne samenwerking met AAG op het gebied van bedrijfsvoering. AAG kwam met de vraag of zij vrijwilligerswerk mochten doen. 

In het kader van AAG Geeft zijn Olga en Erik op 6 juli met natuurlijk een doos Bossche Bollen op pad gegaan naar woonhuis Ons Huis wat onderdeel is van Stichting ZorgWiel. In een voormalig notariskantoor wonen daar 12 bewoners met een verstandelijke beperking.

De begeleiding had de bewoners van onze komst op de hoogte gesteld zodat het voor hen geen verrassing was. Structuur en duidelijkheid is voor hen erg belangrijk. We spraken met begeleidster Saskia die ons o.a. vertelde over haar werkzaamheden en hoe een dag er voor de bewoners en haar uitziet. Naast hun dagbesteding helpt er elke dag een bewoner mee met koken en hebben zij diverse huishoudelijke taken. 

De bewoners Monique en Thijs lieten met trots hun kamer zien en het viel ons op hoe ruim en schoon de appartementen zijn. Monique is liefhebster van parfums, we telden ruim 20 flesjes en Thijs is zeer sportief en nam onlangs nog deel aan de paralympics in Nederland.

Bij de koffie en thee werd de Bossche Bol gegeten die gretig aftrek vond. Bewust werd er gekozen voor een halve bol, daar was echter niet iedere bewoner het mee eens. Vervolgens een potje rummikub spelen met Monique waarvan ondergetekende en Olga het niet konden winnen. In no time waren vervolgens alle bewoners hiervan op de hoogte.

Om negen uur en met bewondering voor het werk van de begeleiders keerden we met een goed gevoel terug naar Den Bosch.

Geschreven door Erik Bevers, AAG.