Sinterklaas op De Vlinder

In het begin van de middag kwamen alle bewoners één voor één thuis. Ze hadden een leuke dag gehad op de dagbesteding, velen hadden ook een sinterklaas activiteit. Zo heeft Jeroen zijn pietendiploma gehaald en daar is hij natuurlijk heel blij mee.  

Net voor het eten zijn Johnno en ik naar de chinees gereden in Schaijk en hebben daar ons eten opgehaald, ondertussen hebben de bewoners en collega’s de tafels aan elkaar gezet en gedekt, zodat we gezamenlijk konden eten. Iedereen heeft er lekker van het eten gesmuld.   

Na het eten hebben we met bewoners Nick, Arno, Ron, Femke, Aimee en Inge pepernoten gemaakt en worstjes in bladerdeeg. Tijdens het maken hiervan werd er gezellig gekletst en hadden we leuke muziek opstaan. Iedereen heeft super geholpen en het smaakte heerlijk. 

Nadat het allemaal klaar was in de oven, hebben we er samen van gesmuld met een heerlijk kopje thee en koffie erbij, dit was echt even een genietmoment samen. Toen kwam het moment waar ze op hebben gewacht… namelijk de cadeautjes!! we begonnen met de dobbelsteen, iedereen moest een 6 gooien om een cadeautje te krijgen en als iedereen een cadeautje had, mochten ze het open maken. Jeroen was al stiekem bezig met zijn cadeau terwijl sommigen het nog niet hadden, gelukkig waren we net op tijd. Het moment was aangekomen dat ze het cadeautje mochten openmaken. Iedereen was er erg blij mee en vonden de cadeautjes leuk, we hebben naar de ouders een leuke foto gestuurd, zodat ze weten wat ze gekregen hebben. 

Toen Ilse haar giraffe kralenboog had uitgepakt, wilde ze meteen testen of het Ilse proef was, gelukkig heeft de giraffe de eerste vallen nog overleefd… en bewijs het dat het tot nu toe prima door de keuring heen kan.  

Nadat ze de cadeaus hebben uitgepakt, hebben we verteld dat er ergens nog een cadeau verstopt zat en dat de bewoners dat mochten gaan zoeken. Ze renden overal naar toe en haalden de gekste dingen naar voren om maar te kunnen zeggen: Ik heb het cadeau gevonden!! Uiteindelijk hebben ze het echte cadeau – de schommelstoel – gevonden en waren ze er allemaal ontzettend blij mee. Johnno wilde de schommelstoel in de woonkamer zetten, zodat hij er meteen gebruik van kon maken.  

Daan was vandaag onze held in nood, hij heeft ervoor gezorgd dat iedereen lekker wat te drinken krijgt tijdens het uitpakken van de cadeaus en tijdens het filmmoment. Na de cadeaus hebben we gezellig een sinterklaasfilm gekeken en die hebben we helemaal afgekeken. We hebben een geslaagde avond gehad en iedereen heeft ervan genoten.  

Sinterklaas, bedankt! 

Groetjes Sam