Villa Ramon heeft genoten van hun kerstdiner

Op 23 december hadden wij op Villa Ramon het kerstdiner. Om 11 uur ’s ochtends kwamen er 2 chef-koks op onze woning, dit is de familie van onze stagiaire Benthe. Ik mocht samen met hen een 5 gangen diner klaarmaken voor de avond en Peter heeft de gehele dag alles goed in de gaten gehouden.

Zo heb ik wortels schoongemaakt, appels geschild en groentes gesneden. Halverwege de dag heb ik mij klaargemaakt voor het diner, zo heeft Benthe mijn haren gekruld en lipgloss op gedaan. Om 4 uur ‘s middags begonnen Benthe en Manfred de tafels klaar te zetten en om half zes ’s avonds schoof iedereen in hun mooiste kleding aan tafel. Ik mocht helpen met de borden klaarmaken en uitserveren, ook mocht ik tussen de 2 chef-koks in zitten tijdens het diner.

We zijn van start gegaan met een pasteitje gevuld met ragout, gevolgd door een heerlijke tomaten/ groentesoep, met daarna een garnalen of kip cocktail en als hoofdgerecht een zalm wellington met pommes duchesse, sperziebonen in katenspek, een stoofpeertje en een gekarameliseerde bospeen.

Als toetje werd een grand dessert geserveerd dat bestond uit citroen tiramisu, perziken bavarois en  Brown Betty. Om kwart over negen waren wij pas klaar met tafelen en sloten wij af met een kleinigheidje voor onze chef-koks van die avond plus een bedankje voor de goede organisatie aan Benthe.

Het was een zeer geslaagde dag vol lekker eten en drinken, we hebben het onwijs gezellig gehad met zijn allen.

Een beetje moe maar voldaan kijk ik hier op terug. 

Groetjes Nina van Huet