Zomer op WijSamen

De eerste maanden op WijSamen zaten er op toen de zomer aanbrak. Een periode vol leuke vakanties voor onze bewoners, maar ook in en op het woonhuis zelf was er genoeg te beleven.

Het begon allemaal met Roze Woensdag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De maandag ervoor werd er al een tent voor het woonhuis neergezet en afgezet met lint, zodat voor iedereen duidelijk was waar wij feest gingen vieren. De bewoners hadden een mooi spandoek gemaakt om alle wandelaars aan te moedigen. Op woensdag kwamen de eerste ouders al om 7 uur. Iedereen vroeg uit bed en de hele ochtend was het een feest van roze, muziek, dansen, koffie drinken en vooral veel gezelligheid.

Veel bewoners gingen heerlijk op vakantie. Gijs vertrok met de caravan naar Limburg. Helaas niet zo mooi weer, maar toch fijn om met ouders de vakantie door te brengen. Noor ging naar Italië. Heerlijke pasta’s eten en zwemmen. Lili ging naar Frankrijk en nam gezellig een vriendinnetje mee en later ook nog varen. Jur is met een grote boot gaan varen. Tim ging met zijn ouders naar een resort in Limburg en Kim ging lekker uitwaaien bij het strand. Op het moment dat dit geschreven wordt, zit Joep nog heerlijk op Rhodos en gaat Marit bijna op vakantie.

Ook op het woonhuis hebben we ons prima vermaakt. Zo is de nieuwe BBQ ingewijd en tijdens de warme dagen kon iedereen afkoelen in het zwembad of deden we allerlei buitenactiviteiten, van wandelen tot ballen gooien..

Vele avonden hebben we lekker buiten gegeten met uitzicht op alle mooie bloemen in de tuin. Wat werken de ouders hard om het onkruid te wieden en tijdens warme dagen te sproeien.

Deze zomer zijn de bewoners van WijSamen begonnen met huiskameroverleg. Zo hebben ze al gesproken over een takenbord in de keuken, tijdens het eten geen mobiel op tafel en gaan ze nadenken over een uitje met de hele groep. Jur en Kim vertegenwoordigen WijSamen in de Bewonersraad. 9 september gaat Jur hier  samen met collega Rosina voor de eerste keer naar toe.

En zo is de zomer weer voorbij en maken we ons op voor de herfst. Wij kijken met zijn allen uit naar het tweede half jaar hier op het woonhuis.