Zorg & Kwaliteit: Veiligheid

Veiligheid binnen ZorgWiel

Binnen ZorgWiel willen wij medewerkers graag extra uitdagingen bieden wanneer iemand daar behoefte aan heeft. Zo is er de mogelijkheid ontstaan om een deeltaak te doen ter ondersteuning van de staf, naast de functie die de medewerker heeft binnen een woonhuis. 

Eén van deze deeltaken is Veiligheid, onderdeel van de Zorg & Kwaliteit.

Ad Laurenssen en Gijs Doeleman gaan deze taak samen uitvoeren ter ondersteuning van de staf. Zij stellen zichzelf voor.

Wat valt er onder Veiligheid? 

Veiligheid is een breed begrip. Binnen onze woonhuizen zorgen wij voor een veilige omgeving, maar ook voor een veilige werksfeer met elkaar. Dit geldt voor bewoners en de medewerkers.

De taken waar Ad en Gijs mee aan de slag gaan zijn: calamiteitenplannen, brandveiligheid, Risico-inventarisatie & Evaluatie (RI&E), legionellabeheersing, Bedrijfshulpverlening (BHV) en deelname aan de MIC-commissie (Melding Incidenten en Calamiteiten).

Bij nieuws uit de woonhuizen staat een mooi stukje van Reinier (Villa Ramon) dat mooi aansluit op Veiligheid. 

______________________________

Hallo allemaal,

Sinds een aantal weken zijn wij naast onze werkzaamheden op de woongroep ook taken gaan doen wat betreft de veiligheid binnen alle woonhuizen van ZorgWiel. Vandaar dat wij ons via dit stukje even voorstellen en zul je ons ook in jullie woonhuis gaan ontmoeten.

Ik ben Gijs Doeleman en sinds 3 jaar werkzaam op de Strang in Gendt. Momenteel ben ik persoonlijk begeleider A. Dit doe ik met veel passie en liefde, maar omdat ik wat uitdaging miste ben ik – samen met Ad – Saskia gaan ondersteunen op het gebied van veiligheid. Ook treed ik toe tot de MIC-commissie. Ik hoop dan ook dat ik mijn ervaringen die ik de afgelopen 20 jaar in de zorg heb opgedaan met jullie kan delen zodat we een weg kunnen vinden naar de beste manier van begeleiden voor iedere bewoner. Ook vind ik het belangrijk dat ieder zich veilig voelt, vandaar dat ik deze uitdaging ben aangegaan. Jullie zullen mij misschien nog weleens ontmoeten op jullie woongroep.

En ik ben Ad Laurenssen. Na 15 jaar Dichterbij nu sinds 1 jaar werkzaam bij ZorgWiel. Eerste half jaar op de Boterbloem in Zeeland, nu sinds 1 juni op De Vlinder in Schaijk als begeleider A. Samen met Gijs en Saskia de manager gaan wij de taak veiligheid op ons nemen. Veiligheid is belangrijk voor onze bewoners. Veiligheid in de breedste zin van het woord. Met alles wat met veiligheid te maken heeft, gaan wij ons mee bezig houden. Ook ik ben toegetreden tot de MIC-commissie. Dat natuurlijk ook met veiligheid te maken heeft. Zoals Gijs al aangeeft, komen we elkaar beslist ergens tegen op de woonhuizen. We zijn al met volle moed bezig en het is  een mooie, interessante uitdaging. Waar we zoekende in zijn, omdat het voor ons ook nieuw is. Maar gaat zeker goed komen.

Hopelijk tot binnenkort op jullie woonhuis.

Groetjes
Ad en Gijs