Bewonersuitje De Blitz

Dag allemaal,

Gisteren hebben we een leuke middag gehad. We hebben, mede dankzij het initiatief van Anya, toch een alternatief ZorgWieluitje kunnen organiseren.
We zijn met de bewoners en een aantal ouders en wat medewerkers gaan wandelen door onze wijk. Chris had met behulp van de speeltuinroute van de wijkraad (beter goed gejat, dan slecht verzonnen) een soort speurtocht uitgezet.
Deze hebben we in 2 groepen gelopen.
Bij de Molen van Jetten hadden we een pauzeplaats ingericht. Daar heeft Chris ons ontvangen met koffie, thee, frisdrank, chips en chocolade. Na de pauze hebben we deel 2 gelopen en na een wandeling van totaal 5 kilometer (petje af voor onze bewoners, die zelf gelopen hebben ) kwamen we moe, maar voldaan weer aan bij De Blitz.
We waren allemaal best wel toe aan iets hartigs, en gelukkig hadden Anya en Danique vrijdag al een grote pan courgettesoep gemaakt met de courgettes uit eigen tuin van Annie en Gerard. De soep smaakte erg goed.
Chris en ondergetekende hadden bedacht dat het leuk zou zijn om na de soep Knobibröt te eten. En dat viel goed in de smaak bij iedereen. Ieder kan dan zelf bedenken wat hij op zijn brood doet en het is ook nog eens low budget. Voor de enkeling, die dit niet echt lekker vond, zijn er nog wat frietjes gebakken en huzarensalade gemaakt.
Tegen 18.30u hebben we sommige bewoners uitgezwaaid, omdat deze nog vakantie hadden of op vakantie gingen (de bofkonten). En de rest ging lekker uitbuiken en nagenieten van deze geslaagde middag. En had ik al gezegd dat het weer ook nog goed meewerkte? Tijdens de wandeling hebben we een klein buitje gehad, en daarna begon het zonnetje te schijnen. En pas bij terugkomst op De Blitz begon het weer te regenen, maar toen zaten wij lekker droog onder de overkapping.
Hieronder de link naar de fotootjes en het recept voor het Knobibröt. En tot slot nog de link naar de site van Guus beweegt je, waarop je de gelopen route kunt nazien, maar ook andere routes in de wijken van Uden kunt bekijken. Guusbeweegtje.nl

Link naar de fotootjes:
https://myalbum.com/album/MpRhbk2wNr2KfC

Veel kijkplezier,

Groetjes
Chris en Jolanda