Inhoudelijk: expertise binnen ZorgWiel – Mariska Verheule

Mijn naam is Mariska Verheule en werkzaam als stafondersteuner scholing binnen stichting ZorgWiel.

 Als zeventienjarige startte ik met de opleiding verzorgende IG. Tijdens mijn studie werkte ik een aantal jaren in de ouderenzorg. Ik deed daar ruime ervaring op binnen de afdelingen revalidatie, somatiek en psychogeriatrie. Daarnaast volgde ik de studie verpleegkunde niveau 4 in de psychiatrie. 

Toen ik moeder werd, wist ik niet zo goed of de onregelmatigheid bij mijn gezinssituatie paste en stopte ik bij mijn werkgever. Een jaar lang werkte ik als uitzendkracht bij verschillende zorginstellingen, omdat de diensten zo makkelijker in te plannen waren.

Omdat ik de eindverantwoordelijkheid miste als uitzendkracht, koos ik wederom voor een baan bij een organisatie. Tien jaar werkte ik bij Zorggroep Elde Maasduinen, waar ik actief was in de ouderenzorg en het begeleiden van studenten en/of stagiaires.

Tijdens deze periode merkte ik dat kleinschaligheid me het best past. Zo is het bieden van zorg op maat eenvoudiger te realiseren. En dát vind ik belangrijk. 

In 2020 maakte ik daarom de overstap naar Stichting ZorgWiel. Naast mijn functie als meewerkend teamleider vervul ik vanaf vorig jaar juni ook de functie als stafondersteuner scholing voor de hele organisatie. In deze functie voel ik me als een vis in het water en kwam erachter dat deze functie het beste bij me past.

Binnen de organisatie heb ik de opleiding trainer en toetser mogen volgen bij KMVB en heb ik deze succesvol afgerond.

Na het behalen van de opleiding trainer en toetser heb ik besloten om mijn functie als teamleider per 2 januari neer te leggen. Ik ben mijn eigen bedrijf gestart en daarnaast richt ik me een aantal uren per week op het scholen van medewerkers binnen ZorgWiel. Hieronder lees je mijn ervaring bij de openavond van een opleiding om studenten te enthousiasmeren.