Dagbesteding in beeld

Tot nu toe konden jullie in onze nieuwsbrieven van alles lezen over het wel en wee in onze woonhuizen en over alle uitjes, vakanties en activiteiten. Maar onze bewoners zijn van maandag tot en met vrijdag ook heel actief. In deze nieuwe rubriek maken jullie kennis met verschillende dagbestedingen, waar onze bewoners in het dagelijks leven druk aan het werk zijn.

In het plaatsje Vorstenbosch, vlakbij Uden, ligt Zorgboerderij van der Wijst. Het is een van de oudste zorgboerderijen van Nederland. John en Marga van der Wijst, hun dochter Renza en de rest van het team hebben er een fijne en veelzijdige dagbesteding van gemaakt. Dit is de plek waar Serena, die in Het Klavier woont en Michiel, die in De Blitz woont, al jarenlang met veel plezier aan het werk zijn. Op de zorgboerderij is van alles te doen.

Er zijn paarden en pony’s – van hele grote tot de kleinste ter wereld – honden, kippen en konijnen.
Al deze dieren worden verzorgd door de hulpboeren. Het hooi voor de paarden in het paardenpark wordt met een speciale elektrische wagen rondgebracht. Dankzij de hulpboeren komen de dieren niets tekort. Ook worden er allerlei klussen gedaan op het erf en aan de gebouwen.

Daarnaast worden er elk jaar ook heel veel pompoenen gekweekt en is er een boomgaard met noten en fruit. Voor degenen die liever creatief bezig zijn, is er ook een mooi atelier. Daar worden de mooiste cadeau artikelen gemaakt van hout, zoals vogelhuisjes, hapjesplanken, hondenmanden, kerstbomen en nog veel meer. Alle zelfgemaakte producten zijn te koop in de winkel, die ook bij de zorgboerderij hoort.

Op de zorgboerderij kunnen andere organisaties en groepen ook komen vergaderen. Zij worden gastvrij ontvangen en de hulpboeren verzorgen dan ook de koffie, thee en appeltaart. De lunch die zij serveren wordt bereid door Brownies & Downies. De gasten worden bij Zorgboerderij van der Wijst goed verwend.

Het was heel erg leuk om te zien wat Serena, Michiel en hun collega’s allemaal doen. Na een drukke (en koude) werkdag gingen ze nog even trots op de foto met het team van Zorgboerderij van der Wijst. Bedankt voor jullie gastvrijheid en we komen graag nog een keer terug!