Een dagje in Sevenum

Vanuit de Staf lopen wij 1 à 2 keer per jaar een dienst mee op onze woonhuizen, zo leren we onze bewoners en medewerkers nog beter kennen.

Op een woensdagavond in januari mocht ik een middag en avond meelopen én meehelpen op Octopus! Voorafgaand was ik de middag op woonhuis geWoon.

Om wat tijd te overbruggen had ik mijn laptop meegenomen en ik zat bij geWoon aan de keukentafel te werken. Op woensdag zijn er veel bewoners thuis, wat leuk om zo een kijkje te nemen in de dagelijkse gang van zaken. Sem en Celeste waren samen met begeleider Marieta druk bezig met het opruimen van de boodschappen en de koelkast. Celeste was hard aan het werk en Sem zorgde voor een gezellig muziekje erbij. Dominique maakte aan de keukentafel een moeilijke puzzel met ruim 1.000 stukjes. Rick vertelde enthousiast over de groene band voor judo. Sjef was aan het genieten van een rustig muziekje op zijn iPad. Loes had net een heerlijke koffie gedronken bij Annemie thuis. Sjors was de hele dag aan het werk. Echt een gezellige en huiselijke woensdagmiddag op geWoon, dank je wel lieve bewoners dat ik bij jullie thuis mocht zijn.

Om half vier kon ik naar Octopus, hier wonen 8 bewoners met een ernstig meervoudige beperking. Ik mocht begeleider Ilse helpen, ze heeft met veel geduld en passie alle werkzaamheden aan mij uitgelegd. Ik mocht helpen met de verzorging op bed bij Nouk, ik heb ‘grote’ Juul geholpen met het aantrekken van zijn pyjama en kreeg een dikke knuffel! Ook kon ik helpen met eten geven aan ‘kleine’ Juul, het smaakte hem goed! Tijdens de koffie kwamen er nog een aantal moeders binnen, gezellig in de woonkamer met z’n allen. Wat ontzettend bijzonder om een kijkje te nemen op Octopus. Ik heb veel bewondering voor de medewerkers: liefdevol, vol passie voor hun vak en met heel veel geduld en rust zijn zij er voor de bewoners. Dank jullie wel voor jullie tijd, uitleg en deze mooie ervaring!

Groetjes, Rinske