Even voorstellen: Romy van den Oever, teamleider De Blitz

Droom groots, maar denk in kleine stappen

 

Met heel veel enthousiasme wil ik mezelf aan jullie voorstellen. Mijn naam is Romy van den Oever, een boerendochter geboren en getogen in Zijtaart. Met heel veel warmte en liefde ben ik samen met mijn zus opgegroeid naast de champignonkwekerij van mijn vader. Mijn moeder heeft altijd binnen het bedrijf gewerkt, evenals mijn zus en ik. Naast het werk was mijn moeder ook mantelzorgster voor ‘ons opa en oma’ en helaas later ook voor mijn oom en neefje. Hier is denk ik stiekem de liefde voor de zorg gestart. Daar waar mama of oom en tante ondersteuning nodig hadden, hielp ik mee. Ik ervaarde dat het geven van zorg aan een ander die dat nodig heeft en het bijdragen aan kwaliteit van leven, het mooiste is wat je als mens te bieden hebt. Ondanks dit, was de keuze voor mijn studie niet makkelijk. Jaren heb ik gedacht dat ik juf wilde worden, maar dit veranderde in mijn laatste jaar van de middelbare school. Ik merkte dat ik op wereldniveau meer wilde betekenen, en dat ik graag binnen de medische zorg van defensie wilde gaan werken. Door het plots overlijden van mijn vader, was dit voor het thuisfront een te risicovol beroep.

Ik heb ervoor gekozen om door te gaan studeren om goed te kunnen nadenken over wat ik wil en kan. Na 4 jaar Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd door een premaster en master Educational Theory Pedagogy heb ik mijn studietijd met trots afgerond. Vanaf de start van mijn studie heb ik altijd binnen de zorg gewerkt; van bijbaan tot vaste aanstelling. 

Mijn werkervaringen liggen binnen drie verschillende zorgorganisaties:Stichting het Werkt, ORO en Leermakers. Binnen deze organisaties heb ik mezelf mogen ontwikkelen tot een zorgprofessional met ervaring in GGZ-problematiek, autisme, seksualiteit, moeilijk verstaanbaar gedrag, LVB+, EVB+, sociaal emotionele ontwikkeling, leer- en ontwikkelingsproblemen en sensorische informatieverwerking. Daarnaast heb ik voor ORO een onderzoek uitgevoerd waaruit een leer- en ontwikkeltraject voor medewerkers is opgezet. Binnen Leermakers heb ik samen met mijn collega’s een interne dagbesteding mogen opzetten waarin ik eindverantwoordelijk ben geweest voor het beleid.
We zullen maar zeggen dat ik niet zo goed stil kan zitten, haha!  

Over dat niet zo goed stilzitten gesproken. Naast mijn werk heb ik natuurlijk ook hobby’s. Het zal dan ook niet verbazen dat deze allemaal vrij bewegelijk zijn. Ik train voor wedstrijden binnen het olympisch gewichtheffen. Daarnaast ga ik met mooi weer (nadruk op mooi weer) graag wielrennen, met of zonder mijn partner; Teun van der Steen. We zijn helaas nog niet getrouwd, iemand blijft maar de ring vergeten tijdens vakanties. Ook ben ik graag bij familie, vrienden en ben ik trotse tante van drie nichtjes en twee neefjes. 

Ik ben erg dankbaar dat ik binnen De Blitz mag komen werken. Ik hoop samen met jullie een mooie, zorgzame maar zeker ook liefdevolle en gezellige tijd tegemoet te gaan.