Nieuws van de Bewonersraad

 

Op zaterdag 25-11-2023 hebben we een gezellige en leerzame Bewonersraadvergadering gehad. Deze keer was de vergadering weer in twee groepen verdeeld.

De Woonhuizen Ons Huis, De Blitz, De Vlinder, WijSamen, geWoon en het Klavier waren te gast bij het nieuwste woonhuis WijSamen.

De Woonhuizen Meiners, ’t Span, De Strang, Ganzenvlucht, Villa Ramon en Majstro waren te gast bij Ganzenvlucht.

In 2023 is de bouw van het nieuwe woonhuis van Ganzenvlucht begonnen. In de zomer was er een bijeenkomst waar iedereen een kijkje mocht nemen op de bouwplaats. De buitenmuren staan er al helemaal en het is de bedoeling dat het nieuwe huis in de zomer klaar is. Dan gaat de grote verhuizing beginnen en komen er nog vier nieuwe bewoners bij. Alle bewoners krijgen een eigen appartement met een eigen badkamer en keuken. Ze mogen zelf de kleuren van het keukentje kiezen, dus de voorpret is al begonnen!

Deze keer kwamen leden van de Raad van Toezicht, Francien en Diana, kennis maken met de leden van de Bewonersraad, omdat ze nieuw zijn bij ZorgWiel. Natuurlijk konden ze zich niet in tweeën splitsen, dus ging Diana naar Ganzenvlucht en Francien kwam naar WijSamen. Na wat over zichzelf verteld te hebben, legden ze ook uit wat de Raad van Toezicht zoal doet. Zo houden ze ZorgWiel goed in de gaten en kijken ze of alles op de woonhuizen goed gaat. Francien houdt de centjes van ZorgWiel goed in de gaten. Carla denkt mee als ouder, de dochter van Carla woont namelijk ook binnen ZorgWiel. Diana is de voorzitter en geeft de staf advies over allerlei zaken, dat is heel erg fijn. Als de staf met een probleem zit waar ze niet helemaal uitkomen kunnen ze ook advies vragen aan de Raad van Toezicht, een soort hulplijntje dus. De Raad van Toezicht bestaat uit drie personen. Carla, Francien en Diana.

Ook kwam er een Cliëntenvertrouwenspersoon (CVP WZD). Op Ganzenvlucht was Hennie aanwezig en op WijSamen kwam Rita vertellen wat een Cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang eigenlijk is. De vertegenwoordiger van de bewoner of de bewoner zelf mag vragen stellen over iets wat je graag zou willen en niet mag. Of juist over iets wat je moet doen en eigenlijk niet wil. Dat kun je met de contactpersoon bespreken. Natuurlijk kunnen ze niet toveren, maar ze kunnen natuurlijk wel samen met jullie kijken wat er mogelijk is. Hennie en Rita komen af en toe langs voor een kopje koffie of een kopje thee en kunnen ook aansluiten bij het huiskameroverleg. Misschien hebben jullie Hennie of Rita al wel een keer gezien?!

Degene die de EHBO Cursus hebben gevolgd zijn heel erg enthousiast en vinden het ook leuk als er regelmatig een cursus komt. Enkele ideeën zijn verkeerslessen en omgaan met medebewoners. Misschien heeft een van jullie nog leuke ideeën voor een cursus en dan kan ZorgWiel kijken wat er mogelijk is. Als je een idee hebt, vertel je het maar aan je teamleider.

Verder kwamen er weer leuke verhalen uit de woonhuizen over bijvoorbeeld een (robot)poes die een tijdje op een woonhuis komt logeren. En wat er allemaal met Sinterklaas en Kerst gedaan wordt.

Op WijSamen heeft iedereen nog een rondleiding gehad. Daarna heeft iedereen genoten van een heerlijke lunch!

Het was weer leuk dat (bijna) iedereen er was.