Ons Huis in Uden weer als nieuw!

In mei was het precies 20 jaar geleden dat Ons Huis in Uden het nieuwe thuis werd van 12 trotse bewoners. Maar in 20 jaar kan er veel veranderen en zo moest ook dit huis eens grondig onder handen genomen worden. Daar was iedereen het over eens. Maar ja, dan begint het werk van plannen maken, kijken wat er allemaal nodig is en vooral: kunnen we wel blijven wonen in onze appartementen als
er gebroken, getimmerd en geschilderd wordt?.

Gelukkig konden een aantal bewoners, net als in de corona lockdown, bij hun ouders logeren. Een andere groep ging naar vakantiehuisjes.

Er is hard gewerkt door de vakmensen, maar ook door het hele team, in fijne samenwerking met de ouders, broers, zussen, neven en nichten.

Dat duurde maar liefst 5,5 week, maar woensdag
20 oktober was het tijd voor een feestelijke terugkeer. Alle 12 bewoners mochten het lint doorknippen en langs de versierde trap weer naar binnen in hun nieuwe thuis.

Na het proosten met champagne en een lekker taartje gingen ze op ontdekkingstocht door hun huis. Zo ontdekten ze nieuwe plafonds, geverfde kamers, een trap die omgetoverd is in een hellingbaan, nieuwe zithoeken met mooie vloerkleden en lampen, spelletjes- en knutselkasten, een miva-badkamer en miva-toilet en grote planten. Een échte blikvanger is hun koffiehoek en de fotogalerij in de hal.

Minder zichtbaar is de beveiliging met branddeuren, een intern alarmsysteem en de brandbeveiliging. Hierdoor is Ons Huis weer helemaal toekomstbestendig gemaakt.

De verhuurder trakteerde vanwege de opening op een fotosessie en iedereen ging in de mooiste kleren op de foto.

Vrijdagavond 22 oktober ontvingen de bewoners hun familie en de mensen van ZorgWiel om hen vol trots rond te leiden en te laten zien hoe mooi het nieuwe Ons Huis geworden is.