Open Avond KW1C

Mariska is aanwezig geweest bij de open avond van het KWC. Stichting ZorgWiel was vertegenwoordigd op het Koning Willem 1 College in Oss, met als doel zo veel mogelijk studenten te enthousiasmeren voor leren & werken in de (gehandicapten) zorg!

Wat een leuke ervaring om op een open avond Stichting ZorgWiel te  vertegenwoordigen en met grote trots stond ik daar! Samen met andere praktijkopleiders van verschillende organisaties.

Onze tafels in een ronding op een “arbeidsmarkt”. Zo kregen de studenten de mogelijkheid vragen aan medewerkers uit de praktijk te stellen.

Allemaal enthousiaste collega’s van verschillende zorgorganisaties waaronder Cello, Dichterbij en het traject “Lefgozers”. Zo werd onze doelgroep – de gehandicaptenzorg – goed vertegenwoordigd. 

Om de jonge studenten een impressie te geven van verschillende woonhuizen, hebben we een aantal impressie video’s laten zien. Deze werden met veel enthousiasme ontvangen en bekeken via de laptop. De studenten waren vooral enthousiast over de samenwerking in de driehoek. De studenten vonden het ook erg fijn dat er heel goed wordt gekeken naar een passende stageplaats. De studenten die daar waren gaven aan een fijn en veilig gevoel te krijgen bij onze organisatie.  

In het nieuws wordt vooral de negatieve kant belicht van de zorg, maar ik kan vertellen dat met veel positiviteit de zorg, is gepromoot.

De jonge studenten, de nieuwe generatie medewerkers van stichting ZorgWiel.