Zomervakantie op Majstro

Deze zomer hadden de bewoners hun eerste zomervakantie op Majstro. De meesten waren zes weken vrij van school. Twee weken is Majstro dicht geweest. Bewoners zijn naar huis gegaan of met ouders op vakantie. Na twee weken elkaar niet gezien te hebben, hadden ze elkaar veel te vertellen.

De overige weken heeft de begeleiding samen met familie een activiteitenprogramma neergezet. Er waren heel veel verschillende activiteiten.

Zo waren Dide, Teun en Nienke op Roze Woensdag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse te vinden langs het parcours. Collega Hennie deed met haar man Bert Vedder mee en werden ook hard aangemoedigd. 

Bewoners van Majstro zijn creatief. Tijdens de vakantie hebben we een zomerse slinger gemaakt, een leuke mok geschilderd en iedere bewoner heeft zijn eigen t-shirt  gekleurd. Het gezamenlijke kunstwerk krijgt een mooie plek binnen de woning.    

Bij een vakantie kan een heuse jacuzzi niet ontbreken. Door het heerlijke zonnetje was het ook voor de andere bewoners genieten om buiten te zijn, anderen nat te maken met waterpistolen en leuke spelletjes te doen met water.  

Een bonte avond mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de vakantie. Alle bewoners deden een optreden van een artiest die bij hun past. Elke schitterde als Boney M en Julian stond als liefhebber van trekkers te dansen op  Mannenkoor Karrespoor met Het is lekker op de trekker. Op het einde was er een optreden van alle bewoners en familieleden die kwamen kijken. De polonaise werd ingezet met Ik wil zwemmen in Bacardi lemon. 

In de laatste week zijn we wezen bowlen in Arnhem. Met opperste concentratie van Hilke en het enthousiasme van Koen werden de ballen fanatiek gerold om zoveel mogelijk kegels om te krijgen.

Alle bewoners waren het er over eens dat we een volgende keer langer moeten gaan. De tijd ging te snel voorbij.

Vakantie staat in het teken van lekker eten en drinken. Ook op Majstro. Er werden heerlijke zomerse cakejes gebakken, mooie regenboog smoothies gemaakt en lekker gepicknickt op het veld. De laatste dag werd gevierd met een heerlijke bbq met bewoners, begeleiding en familie. Wat was het genieten deze eerste zomer!